Wie ben ik

Wie ben ik:

Hallo, ik ben Gemma Sluijsmans. Geboren in 1969 en opgegroeid in het schitterende Zuid-Limburgse Heuvelland.

Ik heb al vele mensen opnieuw laten kennismaken met de kracht van hun eigen lichaam. Ik maak gebruik van verschillende methodieken.

 

Waarom “Ontmoet je kracht”?

Als kind was ik wel eens jaloers op mijn oudste zus, die al vanaf de kleuterschool riep dat ze kleuterleidster wilde worden. Ik had geen idee wat ik later wilde worden.

Tijdens mijn middelbare schooltijd werd het nijpender en moest ik toch echt een opleiding gaan kiezen. En voor mij betekende dat ook een beroep kiezen (dacht ik toen). Een schoolkeuzetest moest op het laatste moment uitkomst bieden, en die wees naar Technische Natuurkunde. Maar wat zou ik dan worden? Niemand die het me goed uit kon leggen.

Ik koos uiteindelijk voor Bouwkunde. Daar kon ik me tenminste nog een beroep bij voorstellen, bijvoorbeeld werken als constructeur. Tja, dat sommetjes maken en complexe problemen oplossen mijn ding was, dat wist ik ondertussen wel. Uiteindelijk ging ik aan de slag bij een bouwfysisch adviesbureau. Als bouwfysicus hou je je bezig met problemen en oplossingen ten aanzien van de fysische (natuurkundige) aspecten van de bouw, bijvoorbeeld, ventilatie, daglichttoetreding en brandveiligheid. Heel bijzonder, want de helft van mijn collega’s had Technische Natuurkunde gestudeerd. Zo leek de cirkel rond.

Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse functies, bleek dat de crisis het vak toch wel heeft beïnvloed. De basis is nog steeds boeiend, bezig zijn met gebouwen en de gebouwde omgeving ten aanzien van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Nog steeds mijn grote passie. Het vak werd echter ook steeds zakelijker, en dus minder menselijk.

En net het menselijke aspect bleek ik te missen in mijn werk. Voor mezelf had ik echter wel een methode gevonden om mijn eigen gezondheid, veiligheid en duurzaamheid tot een hoger niveau te tillen. Hoe? Door te gaan luisteren naar mijn lichaam en de kracht van de natuur te gaan benutten.

Een mooie aanvulling op mijn passie. En dus combineer ik nu het mooie van 2 werelden. Nog steeds werk ik met veel plezier als bouwfysicus, echter daarnaast begeleid ik mensen om hun lichaam te laten herstellen naar een innerlijk gevoel van rust en kalmte. Met TRE (Tension Releasing Exercises ofwel spanning ontladende oefeningen), is ook Zuid-Limburg voorzien van iemand die je deze revolutionaire techniek kan aanleren. Een zelfhulpmethode om zélf stress en spanning los te laten of trauma te verwerken. De ultieme manier om te werken aan je eigen gezondheid en duurzaamheid, in een veilige omgeving. Om te leren luisteren naar je lichaam en het natuurlijk herstelvermogen weer te gaan benutten.

natuur

Achtergrond

De naam Gemma betekend  ‘parel of juweel’. De parel in mijn logo is dan ook mijn inbreng in het bedrijf.
Daarnaast is een parel op een bijzonder krachtige manier uit de natuur ontstaan. Aan de binnenzijde van de schelpdelen bevindt zich de mantel (dun weefsel tegen de schaaldelen). Beschadiging of verwonding van de mantel kan aanleiding geven tot het vormen van een parel.

En dat is nou ook net zoals het bij de mens ook werkt. Beschadiging of verwonding kan een mens sterker maken en kan er voor zorgen dat we er sterker van worden, of er kracht uit halen.

Exact dat is wat je met TRE bereikt. Alles wat je meemaakt kun je omzetten in een positieve bijdrage aan je leven.

jump

Wat doet Ontmoet je kracht

Bij Ontmoet je kracht help ik jou om op een volledig natuurlijke manier de kracht van jezelf terug te vinden. Vanuit de natuur beschikken we allemaal over een enorme kracht om te overleven. Op ons levenspad komen we van alles tegen, waarvan we op dat moment denken dat de last te zwaar is om te dragen. Of we ervaren vele kleine pijnlijke zaken, die allemaal samen ook een zware last zijn geworden.

Ik help jou om de last te verlichten en bij te dragen aan een meer ontspannen leven. Ofwel eenvoudig gezegd: Ik help jou om je rugzak leeg te maken, zonder dat je hoeft te praten over wat er allemaal in zit.

rugzak